Primi pași în dresaj

Posted: 11 ianuarie 2013 by alexk9 in american bulldog

           Fie ca vorbim de dresajul de companie, dresajul de  paza sau dresajul competițional (examene de lucru, expoziții canine). Toate încep cu Socializarea câinelui.images

Socializarea cu mediul înconjurător trebuie începuta la vârste cat mai fragede (după terminarea schemei de vaccinare)  câinele trebuie sa învețe sa interacționeze cu oameni si animalele, sa il adaptam la jungla urbana(masini,magazine,zgomote,strazi aglomerate ,etc).Socializarea este întregul proces prin care puii de câine cunosc lumea din jurul lor si învață sa interacționeze cu persoanele si animalele din jur. Procesul trebui realizează in condiții de siguranța si încredere pentru el, pentru ca unul sau mai multi stimuli ii pot cauza frica si anxietate lucru pe care nu il dorim sa se întâmple in lumea pe care o descoperă cățelul in primele luni de viata (2-5luni) ,isi va pune amprenta asupra câinelui ca adult. In cazul in care socializarea nu a fost corect făcuta si câinele dezvolta stări de teama si/sau agresivitate, in etapele următoare va fi foarte greu de remediat.
Este forte important ca sa facem asocieri cat mai plăcute pentru câine cu diverși stimuli de la alte animale, omeni pana la zgomote.
In următorul material voi încerca sa cuprind o noua etapa din viata câinelui 4-6luni

Alex Davidescu
Instructor Canin
Atentator Mondioring
Atestat Achr/CDC

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s