Cum vedem rasa bulldog american la SJKids Kennels

Posted: 10 mai 2011 by Dan Sabău in ABNA, ambull, american bulldog, BullRoMania, bully type, contribuţii, Kennels, opinii, poze, registre, Saint John's Kids, standard type

2011SJKids' Fiona's pups
Saint John’s Kids Kennels, pe scurt SJKids, a pornit de la admirația pentru calități legendare al bulldogilor precum: curaj și stăpînire, putere și agilitate, sănătate și temperament stabil precum și altele ca personalitate și independență.
Dacă am fi urmărit masivitate, fie am fi rămas la Dogii Germani căutînd o linie mai robustă, fie am fi ales Dogul de Bordeaux, Mastifful sau Bullmastifful. Dacă am fi vrut ceva scund și masiv am fi ales Bulldog Englez, dacă am fi vrut agresivitate puteți deja numi voi, cititorii, cîteva rase.
Dar ce am vrut? Am urmărit munca a zeci de canise celebre și am decis că ceea ce răspunde nevoilor unui iubitor de cîini contemporan este un cîine atletic, puternic și încrezător în sine care poate conviețui cu stăpînul său la fel de bine în apartament ca și la casă, în oraș sau la sat, care poate face pază, protecție, hărțuire sau sport.
Cît privește încadrarea fenotipică, ni s-a părut că înainte de a ne forma o opinie este necesar să investim „bani și ani” în a ține în canisă bully type, standard și hybrid type.
De asemenea am ajuns să considerăm deosebit de important să participăm la blocarea oricărei asocieri a rasei bulldog american cu rasele periculoase vizate de „breed specific legislation”.

Astfel că am adus în curte pe Dgm B aka Thor și pe Dgm Shara aka Tora de la Half and Half – Beiuș.
Mai jos îi puteți vedea în pozele de pe Pedigree Database:
Thor:
Dgm B aka Thor
și pe DGM SHARA aka Tora:
DGM Shara

Aceștia fiind Johnson 100% au produs bully type ca:
Transilvanian Bulls Ambra:

SJKids Criș of Half and Half:

SJKids Indigo:

Am adus în curtea noastră, prin bunăvoința lui Bicskei Iuliu – Sargetia Forest Kennels și hybrid type, anume pe Peanuts:

Aceasta a produs în curtea noastră, în 2007, cu Thor bulldogi americani hybrid type precum:

Ares of SJKids al lui Marius Ilie:Ares

Eva’s Paco of SJKids:

și Fiona of SJKids, cea despre care voi scrie curînd mai mult:

Și tot în curtea noastră am adus-o pe Jojo, standard type care a împlinit 10 ani – senioara noastră:

După cunoștința noastră sîntem singura canisă de american bulldog din România, și printre puținele din Europa, care poate vorbi despre toate tipurile de ambull, din experiență de ani de zile și nemijlocită.
Astfel că am elaborat um plan pentru a scoate tot ce este mai bun din liniile hybrid type și bully type pe care le avem.
Am folosit pe Thor pentru masivitatea și temperamentul său neînfricat și pe Peanuts pentru agilitatea și capacitatea de a transmite musculatura precum și pentru temperamentul său, pe de o parte din cale afară de cuminte cu oamenii și pe de alta neînfricat cu cîinii și alte animale.
Am obținut generația Fionei ca punct de sprijin pentru edificarea unei linii hybrid românești de mare valoroare.
Am pus această realizare alături de masivitatea și temperamentul echilibrat al lui Transilvanian Bulls Kimbo of Backyard și am pășit deja spre ceea ce prevedem să fie primii hybrid type performance care ar trebui să întrupeze calitătile spre care țintim. Mai jos îl vedeți pe Kimbo iar în dînd click mai sus, pe numele lui puteți vedea în pedigree-ul său de ce transmite atît de frumos si de ce Robert Szervaczius – Transilvanian Bulls a investit atît în el :

Am avut grijă să distanțăm liniile păstrînd exact proporțiile de apropiere genetică ce pot asigura o stare de sănătate trupească și comportamentală optimă. Am pus împreună linii cu masivitate dovedită cu linii cu agilitate recunoscută și am urmărit cu atenție temperamentul transmis pentru a produce pui cu tărie de caracter, nu isterici și nu fricoși.
De aceea a durat timp pînă cînd Fiona a dovedit că este reproducătoarea ideală pentru dezideratul nostru. A trecut pe sub ochii arbitrilor americani acreditați de ABNA sau EKC, sub evaluările arbitrilor F.C.I. și a făcut-o colecționînd premii.
Am așteptat să vedem ce produce Kimbo, ce zic arbitrii de el, ce spun proprietarii puilor săi despre ce a transmis.
De aceea canisa SJKids produce atît de rar pui, ultima montă fiind cea în care am păstrat sîngele lui Thor și Tora prin SJKids Indigo în anul 2008.
Toți puii plecați de la noi au fost înregistrați la American Bulldog Association în Statele Unite, registrul genealogic al rasei pe care îl consideram cel mai serios în domeniu.
Credem că necesitatea de a produce pui pentru vînzare este dușmanul cel mai mare al unei rase, că duce la ajustarea rasei conform viselor celor care se încîntă de aspect și nu vor să cunoască într-adevăr rasa.
De aceea am adus pe lume bulldogi funcționali și vrem să îmbunătățim acest lucru, ceea ce și facem în prezent.
de asemenea credem că informatiile despre canisă trebuie să fie accesibile. Le aveți aici, și pe forumurile:
Animale.ro, Dac Moloss Club și PetGuide. Veți găsi cele bune și piedicile, laudele și lucrurile pe care alții le-ar ascunde, toate în mod public, de-a lungul anilor.
Nu putem încheia fără motto-ul nostru favorit:
„I want a bulldog to have excellent structure and movement[…] good coat and skin, as well as being a clean breather […] tons of drive and energy, but be clear headed too. ” – Greg Souza

Comentarii
 1. john spune:

  Buna ziua, THOR si TORA provin din canisa de la BGS?

 2. Dan Sabău spune:

  Nu. Există canisa BGS?

  • costin81 spune:

   BGS a avut ambull de tipul bully si am si vazut cativa produsi de la ei.Fara pretentii de canisa de AB.Singurul lucru in comun cu Thor si Tora este tipul bully caruia apartin exemplarele din ambele parti.Dar cam atat.

   Felicitari,Dan,pt munca depusa si pt rezultate!

   • Dan Sabău spune:

    A! Probabil bully oldtime. Thor și Tor sînt de la Half and Half – Beiuș, Bihor. Violeta și Tavi Oaie i-au cumpărat din Italia.
    Mulțam pentru apreciere Costin, tu ai văzut deja, ca martor, cam toată povestea. 😀

 3. Dan Sabău spune:

  Aș fi vrut să știu mai multe despre ambullii de la BGS dar n-am aflat decît informații de a treia mînă. 😦

 4. plugor arpad spune:

  Parerea mea este , ca aveti exemplare de admirat al rasei. Eu sunt proaspat proprietar al unui mascul de 7 saptamani,daca cunosteam kennelul cumparam de la Dvs. Felicitari ptr. exemplarele minunate de american bulldogi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s