Pentru prima dată în istoria rasei American Bulldog în România la CAC Arad din 11 noiembrie 2007 au participat trei canise de bulldog american din România.
Canisele care au fost înscrise de către reprezentanţii lor au fost:
TSargetia Forest Kennels din Deva;
Transilvanian Bulls Kennels din Cluj;
St John’s Kids Kennels din Timişoara/Alioş.

At CAC Arad in 11th nov 2007 three Romanian American Bulldog Kennel were represented at a FCI Show.
Those were:
Sargetia Ferest – Deva;
Transilvanian Bulls – Cluj;
St. Johns’ Kids Kennels – Timisoara/ Alioş.

Transilvanian Bulls’ Ambra of Half and Half a primit la femele Clasa Deschisă CAC şi BOB, fiind prima femelă de Bulldog American produsă în România care a primit aceste distincţii într-o expoziţie FCI.
De altfel, Transilvanian Bulls Kennels încearcă să ne obisnuiască cu performanţa, ei fiind primii care au participat la HABC/ ABNA Show în Tokorcs- Ungaria cu Azteka of Transilvanian Bulls.
Ambra:

Ambra:

SJKids’ Criş of Half and Half a fost apreciat ca „foarte promiţător” şi Best Puppy. St. Johns’ Kids Kennel îşi pune speranţe în Criş, încercând să exploateze masivitatea moştenită de la părinţii săi.

Criş:

Sargetia Forest a înscris pe AMK’s Sargetia Forest Dragon la Masculi Clasa Deschisă, dar împrejurările i-au fost potrivnice şi nu a ajuns la expoziţie.

Dragon aka Snoop:

Transilvanian Bulls’ Ambra of Half and Half Ro won CAC and BOB at Open Class becoming the first Romanian American Bulldog Female winning those titles in a FCI Show. Anyway Transilvanian Bulls are striving hard to accustom us with high performance, they were the first Romanian Kennel at HABC/ ABNA Show Tokorcs- Hungary in 2007.
SJK’s Criş of Half and Hafl won „Very Promissing” and Best Puppy. St. John’s Kids Kennels have high hopes in this puppy.
Sargetia Forest Kennels has register AMK’s Sargetia Forest Dragon, but unfortunatelly they were not able to get to the show.

Anunțuri
Comentarii
 1. Szervaczius Robert spune:

  Multumim de aprecieri , si felicitari pt Cris 🙂 are potential mare baiatul 🙂
  La anul speram la mai mare.

 2. Vali spune:

  Pot sa incep un topic; „Daca acceptul FCI ptr AB e un lucru pozitiv”?

 3. in europa FCI este forul suprem ca sa zic asa…ar fi ok ca si rasa noastra sa isi aiba locul printre cele recunoscute
  Insa din alt punct de vedere a tasformat o serie de asa zisi crescatori in indivizi pasionati de a avea caini care stiu sa stea frumos in pozitia de prezentare in ring….si nimic mai mult. ( vezi importanta unui handler in expo FCI….mult mai mare la majoritatea raselor decat a dresorului/instructorului)
  Depinde de noi in ce directie privim si in cadrul FCI…poate ne putem inspira de la Ciobanesc german si sa ne pregatim cainii AB pentru SchH si sa le facem HD si tot ce scrie la carte ( asta daca vom avea si un club care sa ghideze si sa promoveze astfel de practici la fel ca la CG ), sau decidem sa ne orientam spre alte rase care dau bine in ring si sa promovam un AB frumos de show si atat….
  eu stiu clar in ce directie ma indrept…cu sau fara FCI….acest for ar usura insa lucrurile in ceea ce priveste actele si expo….dar ar aduce un val de interesati mai mult sau mai putin bineveniti pt interesele rasei si a crescatorilor cu etica.
  apoi s-ar putea ca oricat am vrea sa promovam un AB cu calitati de lucruu sa nu ne iasa caini cu temperament grozav si atunci ne vom mandrii doar cu titlurile lor in expo….luate doar ca e frumos si de fapt nu are temperament de lucru…si acel exemplar va reproduce calitatile lui de caine cu temperament deficient…….
  clubul ar trebuii sa impuna minim BH pt reproductie?!?!
  ….zic eu…

 4. Vali spune:

  Da, Relu. Dar tu stii mai bine ca noi ca un dresor bun poate sa i-a examenul BH cu practic orice caine. Si un dresor bun, pote chiar sa „ascunda” deficentele temperamentale. Mai mult, un dresor inferior nu poate sa ia BH-ul chiar daca cainele stie sa scrie si sa citeasca! Din punctul asta de vedere, examenul devine ceva relativ. Eu zic sa nu „reinventam roata”. Sa-i lasam pe cei de la FCI impace si ei pe noi. Cum au facut cei cu AB in state cu AKC-ul de zeci de ani. Pentru ca eu sunt sigur ca FCI va fi negativ ptr rasa, sunt 110% sigur, fara pic de indoiala! Mai bine vorbim cu NKC, ABA sau ARF si facem un parteneriat cu unul din ei ca sa-i rep aici. Alta chestie importanta: Acu cativa ani buni UKC au acceptat AB-ul. Original acu mai bine de 80 de ani UKC inregistra caini de lupta pit si ceva rase americane de vanatore. UKC-ul normal sa adaptat (si degradat) si a deventint un fel de AKC. Stiti ca AB’s care sunt UKC nu au valoare ptr cei care cunosc si au experienta cu AB-ul?! Asta nu mai e „opinea mea”, e un fapt adevarat si real! PS- unde a fost FCI-ul cel grozav cand au interzis in totalitate AmStaff-ul in Germania?!

 5. Pai Dan si asp bar va colabora cu ABNA si se pot tine o data pe an examene de lucru cu arbitrii lor…uite chiar o data cu expo de club care se doreste pe viitor…tocmai pt ca BH este relativ usor de luat si un arbitru corect vededaca e luat pt ca , conductorul e smecher sau intradevar cainele are potential….
  oricum in mare si parerea mea e ca FCI strica pentru rasa in general….mie personal mi-ar usura activitatea…mai multe expo recunoscute..acte mai usor de scos…arbitrii care sa se specializeze pe rasa…dar asta sunt doar eu……..in general pentru rasa sa dovedit cu alti ca FCI nu e un lucru de dorit

 6. Clubul romanesc sa promoveze pt exemlare pt reproductie un asa zis examen de selectie fara de care sa nu primesti drept de reproductie…si acest examen sa contina ce considera specialistii clubuluica tre sa stie si sa fie un exemplar apt pt monta….poate cateva titluri..calificative obligatorii si o evaluare a aptitudinilor de mjunca…poate BH…asta era ideea generala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s