Ambulii în Show-uri AChR?

Posted: 14 august 2007 by aspbar in info

De ce nu?

Asociaţiile chinologice din Ungaria şi Cehia se bucură să primească bulldogii americani în show-urile lor, arbitraţi atât la CAC cât şi la CACIB, dar fără putinţa de a câştiga CACIB-ul.

În prezent, conform cu procedurile FCI, Ciobănescul de Bucovina este înscris în competiţiile AChR în „registrul de aşteptare”. Aceiaşi metodă poate fi folosită pentru înscrierea Bulldogilor Americani în competiţiile de frumuseţe FCI. Acest fapt a fost confirmat intr-un e-mai către ASP-BAR de către d-na Catherine GOMREE, secretar FCI la sediul central al acestei federaţii, locţiitor în mai 2007 al directorului executiv Yves DE CLERCQ.

Discuţia pro / contra care se poartă este centrată pe arbitraj şi efectul pe termen lung al acestuia asupra rasei.

Asociaţiile chinologice locale pot face minimul efort de a înscrie ambullii în show iar în această direcţie avem două exemple care este necesar a fi oferite iubitorilor rasei pentru a cunoaşte profund chestiunile izvorâte din dorinţa participării la show-uri AChR.

Asociaţia de la Cluj, după ce a acceptat initial taxa de înscriere a unui membru al clubului nostru, i-a returnat banii pretextând că este imposibil să se editeze catalogul. Afirmaţie care nu a făcut decât să indice nivelul de profesionalism (cel putin în editarea simplă a documentelor Word ) al celor de la Cluj. Pe de altă parte cei de la Timişoara au acceptat fără rezerve înscrierea ambullilor în show-ul lor dar din nefericire, deja a existat printre proprietarii de ambulli un reflex negativ la care s-a adaugat reţinerea datorată suspendării şi scandalului generat de organizarea CACIB-ului de la Timişoara din 2006. Astfel că deşi anul acesta organizarea a fost excelentă, şi a depăşit chiar vicisitudinile vremii, ambullii nu au fost prezenţi în show-ul CAC de la Timisoara.

O altă obiecţie este adusă de către proprietari de ambulli cu experienţă care nu doresc să fie arbitraţi de către arbitrii FCI care au vazut ambulii doar în reviste şi pe net.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s